Hansel & Gretel//"Oh yes, she walks in her sleep sometimes with her eyes open."
Ett kanske lite annorlunda julfilmtips är Hansel and Gretel (Henjel gwa Geuretel). Till skillnad från andra filmer med samma namn är denna en rå, brunnsdjup och relativt mörk historia om en man som en vinterdag förvillar sig i en sällskapshungrig skog. Ett välkomnande hus dyker upp och plötsligt har han sugits in i en surrealistisk labyrintvärld av ensamma själar och iskalla händer. Det är cupcakes, sammetsnallar och flanellskjortor, men också för långa blickar, koagulerat blod och rum som är svåra att andas i. Det ligger en pressande hand över hela filmen och trots allt det gulliga sitter man bara och väntar på flodvågen. En ilska som i varje scen klättrar på tapeten.
Om man har svårt för rysare och obehagskänslor kanske man inte bör se den, kan dock tycka att bara själva miljöerna gör den sevärd.
 
 

Brokeland//socks and briefs

Det rullar dammbollar så stora att man måste jaga dem med basebollträ på bloggen och det beror på att jag tagit mig en lång men ack så välbehövd paus. (Tumblrn uppdateras däremot ofta.) Är nu tillbaka med ny energi och två nya kurser, har under de senaste veckorna nästan endast pluggat så blir ett till sånt där "visa nya prylar inlägg", har dock tagit tag i att börja använda scanner så fler teckningar kommer poppa upp så småningom.
Varit feberjagvilldösjuk och tillbringat en vecka gömd i sängens bommullsmjuka hav. Hade dock en supernajs halsduk att se löjlig ut i.
Läst kursböcker och skrivit långa väldigt ...nödvändiga rapporter. Anmält mig till en kurs i ryska i vår med tanke på nästa års möjlighet att plugga i Moskva eller Sarajevo (som om en kurs kommer rädda mig från pinsamheter men ja, man kan ju försöka).Blivit frisk och pepp på julafton och Stockholmshyss.
Målade ett hus, varmvattenventiler, dissekerade limstift och gjorde sprängbilder av en NES-kontroll, aldrig haft sån huvudvärk av pyttedetaljer och ljusbord.
Lyckades få tag på Michael Chabons nyaste bokflamma och sög i mig den på en helg, man grinar nästan ibland så fint den mannen skriver.
Sett om en massa favoritfilmer, Love (2011) ovan bland annat.
Bränt pengar på H&M-rean. (Har klämt på kavajen i månader och kan nu äntligen vara fabulös, eller se skev ut, har inte bestämt mig.)
 
Och hängt med fint besök och kurskamrater. Var på Tom Tits "Body Worlds" i fredags, kan starkt rekommenderas. (Om inte annat för rutschkanan. Åker den alltid tills lunchen kommer tillbaka i munnen.)

(foto: jag och Evelina Enström)