Watermelon//Dear promises violets


Ett bra knep när man går på jobbintervju är att vara lite för tidig och jättekissnödig. Tog i hand pratade skrattade fick kaffe blev ännu mer nödig fick all information komprimerad återberättad på fem minuter prova nu lärde mig kortkommandon fel knapptryck fick pipig telefonröst kommer på att jag inte ätit sedan imorse du kan ju det här tanter som ringer och frågar vart deras hundar är börjar bli jättehungrig lär mig snabbknapparna skickar sms kopplar vidare går äntligen på toa mer skratt tackar bugar blir lovordad tar tunnelbanan hem. Väl hemma proppar jag i mig en halv kylskåpskall vattenmelon, ståendes vid fönstret tittandes på ingenting. Fick jobbet. Är hur glad och trött som helst.

(foto: Audrey och eightsandnines)

You ask & I whistle//mailsvar


De frågor jag fått via mail men glömt att besvara det senaste halvåret. Ursäktar förseningen.

Är dina föräldrar skilda?
Nope, happily married.

Vad gör du nu?
Just nu har jag sommarlov, eller vad man ska kalla det. Inväntar universitetssvar och jobbintervju.

Hur många läsare har du per dag?
Om jag publicerar inlägg runt 600-900, utan inlägg cirka 400.

Har du syskon?
En storebror, vi är dock extremt olika, men har lite samma humor.

Favoritklädesplagg?
Min Charlie Chaplin-tröja, eller "vintage" Burger King-t-shirten, den är festlig.

Vart hittar man dina gamla bloggar?
De är bortplockade tyvärr, men lär väl finnas kvar lite länkade inlägg någonstans.

Kommer du stanna i sverige nu?/i framtiden?
Tillsvidare jo, vill påbörja någon sorts utbildning/jobb i Sverige, har dock inget emot att flytta utomlands igen.

Det roligaste du gjort i hela ditt liv?
Oh darn, ingen aning. Kanske att rida kamel eller bestiga berg i Korea, det var magiskt.

HUr gammal är D?/hur länge har ni varit tillsammans?
20, precis som jag, och snart elva månader!

Tips på tecknarblogg?
Har många fina, men några riktigt bra svenska är:
Vad är det bästa med Shanghai?
Tror det är vimlet, rörelsen och allt som konstant händer. Det känns som en enorm modern storstad men samtidigt som en hemtrevlig bakgata.

Vilket universitet studerade du på?
Fudan University, ganska mitt i smeten so to speak.

Finns det några bra uteställen?
Väldigt många! De vi hängde mest på var dock Sky, Muse, M2, Barbossa och G+.

Fick du inte hemlängtan av att vara borta så länge?
Till och från. Vissa dagar var allt underbart och andra ville man bara hem. Jobbigaste var nog de första månaderna innan man förstått hur man skulle leva.


Favoritfilm? Bra skräckfilm?
Senaste favoriten är nog Insidious. Men gillar fortfarande Re-Cycle mest just för att den är som mina återkommande drömmar. Kommer ett längre inlägg om film snart.

Hur många pojkvänner har du haft, hehe?
Fyra, hehe.

Vad i matväg ogillar du?
Cashewnötter, dillchips, korv, blåbärspaj och pasta carbonara (mår illa av att läsa namnet t o m)

Hur var du som liten?
Blir ett längre inlägg om det också.

Linje på gymnasiet?
Gick Samhällsvetenskapliga med inriktning Språk, tog dock specialutformat så fick 300p extra att läsa, woop. Stupid.

Framtidsplaner?
Inga specifika för tillfället. Ser fram emot allt. Vet bara att jag vill ha en engelsk bulldog som heter Buddha (så originellt) och en toalett som inte läcker.

Rädslor?
Våld.

Japan eller Kina?
Kina, självklart.


Har du några fixidéer, OCDn?
Ganska många, dock är de mest i huvudet och inte fysiskt, eller vad man säger. Fastnar med blicken lite för länge och loopar saker i oändlighet. När jag var liten var jag alltid tvungen att stampa med fötterna innan jag klättrade upp i sängen och dra händerna över tapeter.

Konstigaste drömmen?
Senaste var att jag åkte skidor i en stor gräddbunke medan någon jättekvinna vispade ner en massa frukt som jag var tvungen att undvika. Tror den.

Pratar du som du skriver?
Pratar väldigt mumligt och snabbt så folk ofta inte hör vad jag säger, så nej.

Vad använder du för smink?
Använder inte så mycket, men det jag har är antingen från Shiseido eller Body Shop.

Skaru ha barn?
Nä.

Favoritord?

Har många. Nyaste är nog Ändstationshimmel.

(foto: Isabelle Bertolini)

Bloom//Pogo


Mannen som får en att uppskatta (lite iallafall) disney igen.

Rökridå//"Watched the sun set slowly, blitz milkman in my dress pocket, reminding me."


Får mail från H som tutar omkring i Asien igen, tycker jag ska hänga med honom till Indien om en vecka, mötas upp på flygplatsen i Beijing och åka vidare tillsammans, lite spontant, som man säger. Medan jag sitter och är glad över att jag har råd med en flaska vin till midsommar, ungefär. Det mest spontana jag kan tänka mig för tillfället är att promenera till Konsum och titta på frukt. Och jag trivs med det. Ett konstigt, ganska klädsamt lugn har fallit över min annars så oroliga hjärnklimp och jag mår alldeles utmärkt av att ligga platt på gräsmattan och pilla med twitter. Äta riktiga frukostar och vakna långsamt, reta D för att han spädbarnssover innan klockan tio och diskutera StarCraft II med S. Orkar inte teckna så mycket heller, gjorde en snabb bloglovin-ikon som fick mig att tappa lusten totalt. Men snart så.

Kan även tillägga att ett litet frågeinlägg lär dyka upp inom sin tid. Såg nu att mailikonen till höger ledde till en mailadress jag glömt bort att jag hade, så ni som inte fått något svar de närmsta månaderna är inte medvetet ignorerade. Basattnivet.

(foto: Wolves & Buck och jag)

Vindruvor//"I like the early grey mornings, breathing cool fog with my breakfast and tigerlily skin."


Regniga dagar tillbringas med Age of Empires II (storhetsvansinnet som uppstår), ångande selleridumplings i syrlig vinäger, bokläsandes, fönstertittandes, rullstolskörandes mamma mellan sjukhusets nikotingula väggar, hennes kolossala leende när vi kidnappar henne åker hem möts av lövprasslande lummig trädgård och hundens spastiska hoppanden och överlyckliga ylanden. Förmiddagskaffe på en brygga. Längtar löjligt mycket efter D som jobbar och hindrar en från att vara ryggklättrande koala dygnet runt. Träder jordgubbar på en pinne och inväntar fina möten. Trivs.

(foto: Anna Ådén)

Lakritsklubba


09.30. Då tycker den där att det är legitimt att vakna. Vägran bestraffas med sönderbitna tår och neddraget täcke. Farväl sovmorgnar, vem behöver päron när man har en liten hundnanny.

Wolves & Bucks


De flesta av er läser den redan, men kan inte låta bli att tipsa om Wolves & Bucks. Detta sockersöta par får en att vilja flytta in i ett vindskrymsle och bygga teatermasker, baka bröd och måla dagarna i ända. De är fantastiskt fina allihop också, som en liten grupp av pusselbitar.

Yellow Ochre


Äntligen fått ordning på tonårsrummet. Kan nog tänka mig att spendera en hel sommar i dubbelsängen, eller i svalkan under fönstret i väntan på persisk mat i solskenet. Har så höga förväntningar på allt för tillfället så att det känns som jag snart kommer spricka. Roadtrips, nuuu.

(foto: Derrick T, polaroid poetry, och Jessie,W)

Korallrev av ljus//"Inspiring castles and towers."


Så var man tillfälligt tillbakaflyttad i Stockholm och föräldrahemmet.


Har firat detta med att köra golliga spel och klappa kor.

Och får...Det där gammelfåret gav mig dock flashbacks ifrån dagistiden då jag hade en återkommande mardröm om att bli jagad av en exakt likadan Urmoder, fast med jättelång hals och människoansikte. Som pratade högt och gällt som en bebis, eller lamm, hur man nu vill tolka det.

Jag menar titta på det! Att få ögonkontakt var som att stirra in i dödens urgröpta ögonhålor och hon såg hela tiden ut att småle på ett otäckt sätt. Hu. Jag blev fyra år igen och flydde.

Tröståt sådant här.
Och hade superfin grillkväll bakom en herres väderkvarn på toppen av en kulle.

Det blev halvnakna äventyr och asfaltsspring.

Och som avslutning blev jag magsjuk, the bad kind, lyckades ta mig hem från D med taxi (vars chaufför var lagom upprörd över att jag sprutlackerade hans passagerarsäte och inte kunde hitta plånboken när jag var framme, fel ficka hehe.) Fick åka nästan gratis, han rivstartade muttrande och jag stapplade in. Möttes av en festisbusig hund som inte fattade varför jag gick som en snedbent lama. Åtta besök i porslinsskålen senare och jag mådde bättre.
Helt fantastiskt vad man uppskattar allt, någonsin, efteråt.

Björnlyan//"In one swift motion, wipe your slate clean."


Först nu när jag och D ska flytta ifrån Göteborg, tänkte jag visa hur vår pyttelilla men trevliga lägenhet ser ut. Mest detaljer dock, när man bara har ett rum och kokvrå är det inte mycket planlösning att visa upp.

Vår lagom överfulla kryddhylla.

Påbörjan till basilikan Hugo VI (de dör ju bara) och en uråldrig teburk från farföräldrarnas vistelse i Hong Kong.

Min upprörda att-göra-lista innan flytten.

Älsklingsbarnen till vänster, skrivböcker.

Balkongen som endast använts till att glo på enorma husspindlar som leker Spiderman (humor hehe) i sina spindelnät utanför, och ibland att stilla iaktta motorvägen och neonlamporna nedanför. Först nu är den varm och välkomnande. Domokun som jag fick av A i födelsedagspresent trivs bra bland hattarna, skyltdockan vet jag inte vad hon tycker.

Thailandtvålar i askar och Ds ryska fickplunta.

D har fina pepakura-figurer.

Några av favoritböckerna.

Gybbarna som glor på oss när vi sover (han till höger är riktigt kaxig), hittade i en fotobutik i Adak.

Jag på besök i Sverige förra vintern.

En tjusig Buddha och en gammal avbild av Mr Tivoli.


Den lilla men ack så pedantiskt sorterade garderoben.

Bonsaiträdet Ludvig Johannes (geee vad jag ska hålla på och döpa allt, crazy lady redan när man är 20) och en del av filmsamlingen.

Kanske inte direkt en fröjd för hjärt- och ögonsinnet, men det är galet hur mycket jag kommer sakna vårt lilla krypin. Får se vart det nya byggs upp till hösten.

(foto: jag)