Kamouflage//"I'm no longer a seaman. But I still enjoy the rain."


Efter att jag lyckats slarva bort mitt gamla iPhone-fodral i lappland och spenderat väldigt mycket tid på Etsy, fick jag för mig att bygga ett nytt av en gammal Alice i Underlandet-bok. Blev helt okej, om inte något hipster. Förutom att jag ofta får panik över att jag inte kan hitta den.

"April is still newborn to me, I don't yet want to hush these marmalade skies and spindly leaf-bones that colour the earth. Redolent landscapes, they bleed into rain and threaten to unlock me."


Doften av kall skinnjacka, flygplatsfika, frostig utandningsluft, oändliga gruskryddade asfaltserpentiner, nybryggt kaffe, pizza el americano med extra mycket lök, starka handslag, barnskratt, känslan att kunna gå på skaren väl medveten om djupet därunder, ögonblinkningar, mjuk renpäls,  gamla människors eftertänksamma nickanden, enorma skogskatter med mörkskimrande päls och rovdjursblick, påskäggsjakt och att få en persons liv upplevt och återberättat på två timmar.

Hemma
nu. Tror aldrig att jag känt mig så främmande i mitt gamla tonårsrum.

(foto: jag och Ella Resare)

kallrökt


Befinner mig i nordligaste norrland, med knappt någon täckning och huset uppätet av skogen. På begravning, träffar 90-åriga mumliga konstnärer och andas, mycket. Längre inlägg kommer snart.

.


(foto: Mundo Mudo och Lori. text: elsewhere in wilderness )

Nattfjäril//"Where the professor's War Drobe holds more than secrets. Where they're all waiting to be Brave."


Blev bara suddiga bilder från sällskapet i helgen. Vi körde Streetfighter tills fingrarna värkande försökte efterlikna gamklor, gick pubrunda köpte nattgodis och lagade spaghetti tre på morgonen. D och L hade konsert och dansade tryckare till dansbandsmusik. Var allmänt barnsliga och D bakade fantastiskt naanbröd.

Längtar till nästa veckas roadtrip och försöker packa utan bra resultat. Ser ut som att en hög med otympliga människor är nedtryckta i väskan. Valborg kommer att bli ett myller med folk, och ser fram emot nattpromenader med W, återseende av världens finaste tös och (..) mammas hemlagade mat. Levt på knäckebröd och soppa hela veckan. Saddest story ever. När vi blir rika igen ska jag ha hela kylen full med frukt. Finns inget värre än att se tanterna häromkring sitta solfräkniga på parkbänkarna med enorma klasar druvor i knät och jordgubbar utspridda runt sig. Tror fiskmåsarna har bättre kosthållning än mig just nu.

(foto: jag)

.


(foto: Ibai Acevedo)

Om intressen//"Each feather of mine feels esoteric, you tell me, softly; but that's how I wanted it all along."


Det är svårt att inte känna sig gammal när man inser hur mycket aktiviteter man höll på med som liten jämfört med nu. Fyra till fem dagar i veckan var det antingen ridning, klassisk balett (har fina minnen från svansjön-uppvisningen då jag vägrade ha vita tights och fick ha svarta istället. Ingen black swan direkt, snarare en spökplump som snurrade omkring bland de vita puderdunen och totalförvirrade publiken. My parents must've been proud.), piano, pilbågsskytte, house, blockflöjt osv osv.

Idag håller jag på med... Yoga? Och tycker det är jobbigt att gå dit när det blåser lite, ungefär. Dock upptas min tid av andra, minst lika viktiga aktiviteter. Ni som läst de gamla bloggarna lär veta vid det här laget att jag är en pinsamt stor filmfantast (äter allt förutom romantiska komedier), och ser minst en film per dag.
Tecknar.
Läser en hel del böcker. Min 30-tals-maffia-period har övergått till Sergej "Mikhas" Mikhailov (en väldigt arg man) och oligarker.
Dricker oändliga mängder kaffe. Och fikar. Med folk. Inte ensam.
Kör tv-spel.
Är även en såndär jobbigmänniskasom går på museum och teaterföreställningar. Sedan jag träffade D har det dock blivit mer matkoma-och-utekvällar.
Klipper och klistrar, dagis style. Försöker lära mig bokbinderi.
Samlar på bilder jag hittar och sorterar dem efter färgskala (!) i olika mappar. Ordningen på min dator i jämförelse med lägenheten är väldigt skrämmande.

Spännande liv. Indeed.
Lär bli mer aktivt när man återvänder till hemstaden i sommar och sedan börjar plugga på riktigt. Kinesiskan känns numera lika monotom och rutinmässig som att borsta tänderna.

(foto: Aëla Labbé)

.


(foto: Anna Ådén)

Eldery respect boy//Neptunus och krukväxter


En prototyp till framtida t-shirttryck (gjord i illustrator). Hade man inte varit tvungen att bråka med copyright-regler hade den nog varit ganska fin i sig. Typsnittet (och tröjfärgen!) jag valde är fruktanvsärt dock, nästintill värre än comic sans.
(Och det är inte D på bilden.)