Noah's Ark was a spaceship//"You should know that I like to have a good time and I don't think it's very Chanel of you to piss everywhere."


Slötittar på Four Minutes, tecknar ålar med kostym och värmer fingrarna mot tekoppen och funderar på en tupplur innan stora partikvällen. Hann inte leta efter något kostymliknande så får bli hobo som förra gången. Riktigt peppad dock. Så sämst att man inte har något att kunna dokumentera med.

(foto: Nancy X och astronomy picture of the day)

Du log, och jag sparade ditt ansikte.

Blev nyss påmind att för cirka sex dagar sedan fyllde bloggen 1 år!
Från början tänkt att vara en tillfällig lösning, för att Kinas dåvarande internet blockerade den gamla. Men tji fick man.
(foto: Jessia)

Mentalbegär//"Movements once exaggerated, now brisk and concise. The change was not forced, nor willed into reality. But, hear me now, I am not changed. 
I am changing."

Fick en plötslig impuls såhär på kvällskvisten (midnatt) att göra potatismos. För att jag inte ätit det sedan dagis, ungefär bara den anledningen. Nu sitter man här med smärtvrålande mage och hoppas att man inte kommer sprängas i sömnen. Kommer inte hända igen.

Bygger istället ihop något som ska likna en portfolio, ett manifest of sorts, som ska ansvara för att jag kommer dit jag vill nästa höst. Har för en gångs skull sluta vela och kilat fast mig på ett mål som jag inte kommer släppa förrän det står skrivet i pannan att det går åt helvete. Hursom. Hemligt tills dess.

Gjorde en heldagsvisit på IKEA vilket slutade med årets styrketräningspass, ska tillbringa morgondagens ledighet med att snickra tavelhyllor och störa grannar. Sniffa på Ds kvarglömda t-shirts och erövra Myrornas bokhyllor. (Äter böcker som aldrig förr.) Göra klart ett till tröjtryck och sedan skapa traderakonto, det ni. Segregera mig i den lilla värld som kallas lägenhet. Till helgen öppnas nog kokongen igen. Då blir det party.

(Har för övrigt ingen aning om vilka herrarna på bilden är, men fransmän var de uppenbarligen, hela bunten. Och jag var fotogenisk och koncentrerad som vanligt)

(foto: Andrew Fox, stillbild från Girl Interrupted och random vän)

 

.
Har lite för mycket för mig för att kunna lägga någon fokus här för tillfället. Återkommer.
(foto: marlene och okänd)

Lasersvärd//"You sure did exactly everything your way... James Dean, you, grandma, and me. Together we will live forever."


Har haft fullt upp senaste veckan och som vanligt varit sämst på att fota. (fortfarande inte erhållit nya kameraladdaren) Istället läst massor, myst med D och påbörjat högen med målningsbeställningar. Ganska underhållande att se hur fort saker går när man väl tar tag i det.

Anmält intresse till en elevmassagekurs, och förmodligen senare en yoga (restorative) kurs. Även om jag inte riktigt vill erkänna det, mest av principskäl, så är yoga amazing.

Var även på kanelbullefest i Järfälla. Myller av folk, bullar och båldrinkar. Det sjöngs amazing horse och diskuterades vild politik. Lånade far mins digitalkamera men fotade knappt något ändå.

Smygit omkring på fler secondhand-gator. Hittade boken ovan (dock inte mitt foto) och flera andra med gamla polska anteckningar i marginalerna och instuckna vykort.

Lyckats tillaga riktigt god hemlagad mat. Höst-rotsaks-gryta och annat som ger trevlig magvärme. Skämde även bort mig med svinstarkt chilikaffe och apelsinchoklad.

Även smitit upp i höga hyreshus för att får någon sorts överblick över denna saltblåsande kuststad. Gick sådär, blev utstirrad av en äldre dam med ryssmössa och fick spela smått dement, förvirrad turist.

Försöker lära mig att teckna gorillor och korrekt muskelanatomi och hittade samtidigt hundratals nostalgibilder. Lär komma upp här förr eller senare. OCH har nu äntligen en frågeruta i menyn till höger, alldeles under mailbrevet. Slipper ni krångla med inloggning och grejer, skriv vilka funderingar som helst, frågor om bloggen, om t-shirttryck och målning-/teckningsbeställningar. Ja vad ni vill.

(foto: Planet Archive, Filippa S, jag och James D)

.

 (foto: Luke Gilford och Loop)

Saxofontänder// "I have never made but one wish to God: O, lord, make my enemies look ridiculous. My wish came true."


Drömde att jag var ett muskelberg med spindelnät av blålila ådror över hela kroppen, guldtänder som jag ideligen bet sönder och en mastodont hästtatuering på det rakade huvudet. Bashade kontorsgubbar, välte hus och sprängde huvuden med mina bara händer och allt gick i slowmotion, vilket fick mig att välja alltmer kreativa sätt att gå till väga på till nästa offer. Känner mig som en kejsare över världen, tills jag får en klosett i huvudet, tänderna slås ut och jag befinner mig i vaddjupt träskvatten. Muskelberget är plötsligt en vietnamesisk pojke och mina ben täcks av blodiglar som jag inte kan få bort. Går till doktorn som är en svulstig cigarrbolmande amerikan, men han förmedlar bara att det inte är blodiglar utan huvudvärk, och att jag behöver medborgarskap i Swahili (tydligen ett land och inte ett språk i drömmen) innan jag kan bli kurerad.

Vaknar arg och förvirrad och inser att jag under morgonen skickat iväg en massa osammanhängande sms, i sömnen.
Lovin' my brain.

(foto: Patrick Hoelck och Elmo Tide)

This is my rifle//"And if a ghost came upon me, I would simply turn it away as something easily explainable."


"Det var ögonblicket innan spjutspetsen trängt sig in mellan bestens ögon, och mannen som hade fått äran att bära själva spjutet hade försjunkit i en dröm 20 år in i framtiden, ja, hans liv hade på något omvänt sätt passerat revy, och stunden då han såg små mini-me's trippa runt benen på hans blonda hovdam, då jag - mellan kvävda snyftningar - kunde uppfatta några eldomslutna ord komma ur drakens kropp, vilka bildade en vädjan/önskan. En sista sådan dessutom. De sista sekunderna gick i slow-motion då bestens ögon vände sig mot mig. Mannen med drömmen hade sin dam, sina barn, sitt slott och sitt spjut och jag visste att han inte skulle vara nådig eller under några omständigheter släppa taget om sina mediokra drömmar. Särskilt inte när hela hovet var där och såg på, när kungen släppt taget om sin drottnings hand bara för att höja en knytnäve i skyn synkroniserat med "hurra, heja" Men ingens blick var vänd mot bestens ansikte, utan mot spjutspetsen och vad som komma skulle med den. Vad själva vädjan var kan jag omöjligt uttala mig om, för jag talar inte samma språk som monstret gjorde, men något säger mig att bestens ställning för stunden var ytterst orättvis eftersom spjutet förvandlades till eld i våra ögon, och mannen med elden hade en blick som var mer bestialisk än hjältemodig."
- Isabella

Det bästa jag läst den här veckan.

(foto: Gil Inoue och okänd)