The Walkabouts//"I know a girl who cries when she practices violin. 'Cause each note sounds so pure it just cuts into her and then the melody comes pouring out her eyes."


Den här platsen symboliserar ett sorts liv och resten av världen ett annat. Man ser allt utifrån, som att titta in i ett akvarium. Fika sittandes på asfalt landsvägar skogsstigar, falu rödfärg och gamla tanter med äppelkinder, syrenbersåer, vin i kristallpolerade glas och rödgråtna ögonvrår. Whiskeytown. Kalvskinnsådriga jackor och vaxade bakåtkammade rockabillyfrisyrer och ostyriga mustascher. Solbrännan bleknar med mitt nya perspektiv. Trots ösregn, bilkrasch och aggressionsutbrott på dåligt skrivna kartor var helgen riktigt lyckad. Framförallt för kusinen, vilket är det viktigaste. Var dålig på att fotografera dock, hade så många perfekta tillfällen att slita fram kameran och föreviga det där skrattet, talet, leendet och blicken. När sötaste flickan plockade fram gitarren och sjöng en tårframkallande balladversion av The Cure's Just Like Heaven. Men icke. Tillräckligt slut med att försöka upprätthålla bilden om att vara social.

Har för tillfället ensamheten och kartonger som sällskap, och fantastiska Lou Barlow. Även märkt att vässa pennor är en extremt avslappnande syssla. Should do more often.

(foto: Jag och Malin)

Tre Tankar


(foto: Damien R & Susanne Gleicht)

Bingo//"People who will take anyone in just to have some company and create a miscellany of vagrants and artists that make joyful cacophonous noise with instruments they can't really play, but try anyway because the sound makes them feel less lonely"


Bob Hund, Gröna Lund (minus det stängda spökhuset, blev så besviken), barhäng, igelkottar, massor av god mat och avskedsfest för bror, dansk electro, nattpromenader och Den Svenska Björnstammen, som trots fördomarna var riktigt fina. Känns som den här helgen har pågått i veckor. Och börjar nästan räkna ner inför flytten, men så mycket fantastiskt kvar innan dess. Awow.
(foto: jag)

Violett//"Whole intellects disgorged in total recall for seven days 
and nights with brilliant eyes…"


Sista arbetsdagen med lovord och kaffekoppar. Lär inte återvända nästa sommar om jag känner mig själv, men sällskapet var supertrevligt. Försöker rensa min bokhylla inför flytten, men blir bara omvänt; ju mer jag tar bort desto högre växer pappersberget. Hittade galet mycket bortglömda brev och skrivblock. Handlar kantareller, choklad och kräftor till familjen och brottas med Kattmustaschen, nu hemkommen efter dagar på djurakuten. Skriver även rätt mycket. Men inte här. Tar istället vara på den lilla tid som finns kvar, träffar fint folk, kollar på massvis av film och läser på inför programmeringskursen.
Igår blev jag kallad bedårande av en okänd kvinna på busshållplatsen, visste inte om jag skulle ta illa upp eller bli glad. Hon log mest med ögonen.
Berke Breathed är för övrigt fantastisk:

A penguin meets a man in a wheelchair. The penguin says:

"Greetings and salutations, sir. Pray tell, what is the purpose of your mobile aluminium gizmo?"
The man in wheelchair answers:
"Well, it seems like I've got a couple of useless limbs."

The penguin says, with much stupefaction:
"Did you say useless limbs?"

He flaps his penguin wings, sits himself in the knee of the man in wheelchair and says smiling:

"Birds of a feather."

(foto: Hence Field)

Jordnötsskärmar//"A bit of a brainstorm happening here, it appears to be quite lost in the large industrial themed rooms with harsh lighting."


Regnet har försvunnit och nätterna är svalare. Studsar nästan omkring av glädje för att det bara är tre jobbnätter kvar innan sensommaren får börja på riktigt. Svårt att beskriva hur låst man blir av att jobba natt. Framförallt om chefen får för sig att man inte har rätt att ta ut sin lediga dag och skickar en på ytterligare två distrikt. Hade dock fantastisk musik (mestadels lånad då min mp3 inte uppskattar nykomlingar i minneskortet) och fått se en ofantlig mängd soluppgångar, den ena mer utomjordisk än den andra. Även träffat diverse long-time-no-se-folk och varit på mysigt födelsedagsfirande, Mistah D hade gjort bullar (kan påpeka att jag inte ätit/gillat bullar sedan nästan fyra år tillbaks) som var jättegoda. A var amazing hostess och likaså hennes källare.

Veckans woaah var att jag fått en lägenhet i Göteborg. Paps och bror surfade dit under helgen och utan att jag visste ordet var hade jag en massa papper i handen och bilder på en nästintill vidrigt stor etta. Att det är bostadsrätt gör det bara bättre i och med att jag kan pimpa den hur mycket jag vill.

Har total brist på sömn, massvis av idéer till olika saker och fler teckningsprojekt på g, kanske kommer upp något här senare. Smådyrkar även Conversation 16 av The Nationals. Kanske inte den mest passande sommarmusiken, men inte så mycket för peppsparkle ändå.

(suddiga foton: jag, E, och diverse andra)

.


(foto: Wendy Nichola och M. James)