Vita bönor//"He walks backwards, and never forward if he can help it. Like Christopher Robin in his Wellington boots."

Tog en långpromenad och slarvade bort mig i restaurangkvarteren. Hann se massor av intressanta människor på vägen (enbent positivhalare, en två meter lång snubbe i kockmössa och helmask, tant med guldtänder som skrattade precis som Ganondorf, etc) och snubblade nästan över fyra hundar. Vinglade in på Tesco för att hitta frukostflingor, men kom på mig själv med att gå ut därifrån utan flingor och istället ha en kasse med torkat sjögräs, russin och Heinz bönor i tomatsås. Det är ett ganska töntigt erkännande, men efter att ha läst Watchmen lite för många gånger kunde jag inte sluta fascineras av hur mys det ser ut att äta kalla vita bönor på burk, och var därför tvungen att prova.
Soooo tasty.
*oupplyst_90*

Tails//"‘Offending’ is the euphemism of the moment for ‘burdening with accountability"

Senaste serien jag fastnat för handlar egentligen om ingenting, eller snarare, det som allt handlar om; vardagsliv. Men den är otroligt beroendeframkallande (sitter is stort sett och VÄNTAR varje tisdag och torsdag på att han ska uppdatera) och den innehåller någonting ogreppbart underfundigt som jag inte kan sätta fingret på. Dessutom är tecknaren en av de få som lyckats braka sig fram till succé trots att han är helt okänd och failat på nästan allt annat i livet (för att citera honom själv), och är beroende av Cheerios.

 

Och han ger många inspirationstips till de som vill börja med något eget.

 

"While I'm doing the layout, I'll scribble the dialogue while I'm blocking out the characters. Along the way, what normally happens is I'll rewrite some dialogue according to the drawings, or revise the drawings to accommodate a line of dialogue. I guess you could say I allow the story to tell itself. I know my methods may not very professional, but I always have the overall story in my head while I'm working. I never lose sight of where the story is heading." - Ethan Young


LÄS. Tycker jag.

Inre rum//kaffefläckar och om det där med att skriva för sig själv

Fick ett tips av en person förut att kolla upp programmet OmmWriter, som jag först nu förstått innebörden med. Det är en perfekt liten steril bubbla för alla som älskar att skriva för sig själva, men inte kan göra det utan att msn-fönster, reklamrutor eller plötsliga ljud kommer och stör. Alla program försvinner och ersätts istället med en klarvit eller pappersräfflad bakgrund, tysta små bokstäver, och om man vill, tillhörande bakgrundsljud som vågskvalp eller avlägsna fågelläten. Brukar föredra att skriva saker för hand, men kan inte låta bli att missbruka den här funktionen. It's brilliant. (Hur sen jag nu är med att upptäcka det här.)
Betaversionen will you find here.
(NOTE: verkar än så länge endast finnas för Mac)
(foto: Cris.C)

Ljusgestalter//Pasajes de la Guerra Revolucionara escrito por Ernesto Che Guevara

"How does it feel to be a symbol?"
"A symbol of what?"
"A symbol of the revolution."
"I can tell you one thing. We were very aware that we represented the hopes of the unredeemed America. And all eyes, the oppressors as much as the oppressed, were on us."
"January of 1959, how old were you?"
"Too young."
Fyra timmars ljuvlighet. Ibland är det rätt fantastiskt att vara sjuk.
(och dålig uppdatering beror på att nätverket stängs ner stup i kvarten, nästan feststämning då internet fungerar)

Draft: Nov. 23, 2009//pockyhjältar och "onstage, I make love to 25,000 people - then I go home alone.""

Efter en lång kväll av mopedäventyrande i för tunn tjocktröja och frostklädda träd har jag nu dragit på mig årets STORASTE förkylning. Ligger helt utslagen i sängen som någon annan mjölpåse, med rödsprängda ögon, bongotrummande huvud och igentäppta luftvägar. Vet inte varför, man kan nästan aldrig röra mig från sängen när jag blir sjuk. Är som att kroppen bestämt sig för total "återställning" och tar igen all missad sömn med att konstant vara i dvala dygn efter dygn tills sjukdomen rymt ut genom fönstret av boredom. Dock blev jag väckt under eftermiddagen av ett par trevliga människor som kom in genom dörren a la rescuemission med juice, pocky och billig choklad. Visade min uppskattning på bästa sätt: en liten handvift underifrån täcket och uppåtgående mungipor.
Kommer förmodligen inte kunna ta mig till lektionerna imorgon heller. Kan alltid passa på att ta igen allt filmtittande jag inte hunnit med. I liek.
(foto: jag)

Taxikryssning//kaninosar och "this is the beginning of something really big. but right now, I gotta go."


En liten svensk flicka vid namn Anna har kommit hit ett par veckor. Blev showbiz/aka clubcruising i helgen, hamnade hemma hos R där det krossades tekoppar, spelades truth or dare och utövades zombiebrottning. Kollade även på Drag me to Hell (igen, men man kan inte sluta skratta) och mamman bjöd oss på en kalasgod nudellunch dagen efter. Kaninerna har växt sig monsterstora och sprang omkring och nafsade folk på fötterna. Det är en ganska obeskrivlig känsla att gå omkring i ett hus där det racear kaniner mellan stolsbenen. Dock var taxichauffören något påtänd när vi skulle hem. Efter en timmes körande stannade han vid en vägkant och undrar vad i helvete Fudan University var för något (som att fråga en svensk om vad midsommar är, för att göra en dålig liknelse), innan han slängde bak en karta över hela Shanghai. Slutade med att jag försökte övertala honom om att fortsätta köra, vilket han inte ville, och vi fick kliva ur mitt i mörkaste regnvädret för att hitta en annan chaufför med bättre lokalsinne. Slutade lyckligt då nästa var en skämtsam liten man med förkärlek för att vrålsjunga till popcovers och dra ordvitsar.
Och håller på att bli sjuk! Galet. Och ännu mera galet att jag missade lektionerna idag. Ska lära mig att ställa klockan. Det där med sömn verkar inte vara något problem för mig.
(foto: jag)

Apornas Planet// "All that lies between us being together is a clock, a big metal bird, and an ocean."


Great. Dagen innan fetingtenta och kan inte sova. Ska upp om fyra timmar för att tillbringa en hel dag i ett klassrum med tre olika prov, en uppsats på kinesiska om Shanghais kultur och befolkning (hoppas de byter ämne, pls?) och sedan översättning från pinyin till tecken.
Det är riktigt kallt numera (hey jag jämför inte med svenskeland nu, alls). Och vår balkongdörr har för vana att leka dåligt-isolerad och läcker in iskall luft 24/7. Vi satt insvepta i våra täcken hela dagen och hoppade omkring som hysteriska apor när fötterna nuddade golvet. Det där med apor har blivit nya grejen sedan vi såg Planet of the Apes en lite väl flummig kväll. Vem behöver uttrycka sig med ord när man kan dundra sig själv på bröstet eller ge ifrån sig lyckliga gutturala ljud? I wouldn't.

Ah, snart tre timmar nu. Måste be någon skjuta gummisnoddar på mig om jag somnar på lektionen.

(foto: Anna Flemmert)