Återkomsten//женщину с мужским крупнейшим борода

Var något smålullig efter middagen och packade allt i sista minuten. Taxichaffisen var en extremt pratglad tibetanier, som under timmen det tog att komma till flygplatsen hann halka in på hur en hemmafru bäst rullar kåldolmar och ifall Sveriges renmängd var ett hot mot mänskligheten. Förstod knappt hälften vad han sade men nickade och höll med, allt för att inte väcka någon större argumentation.
Självklart blir planet försenat, mitt på startbanan dör något i motorerna och en missmodig pilot meddelar att vi ska "make ourselves comfortable" medan de tar reda på problemet. Tog ytterligare två timmar innan vi kom iväg, för att fastna i trafikkaoset i Istanbul. Slutade med att jag, en åldrig turkisk liten man på någon meter, och hans fru som mer liknade en upprörd stubbe, var de enda passagerarna att dela ett plan på cirka 100 platser. Om man bortser från att det hela kändes rätt overkligt (hoooh privatplan på julafton) så var det fantastiskt att vräka ut sig över en hel stolsrad utan att värdinnorna lyfte ett ögonbryn. Kunde dessutom få extra frukostyoghurt. Ba wow.
Möttes hemma av en urspunkad hund och en likgiltig Åke. Tror han bestämt att bestraffa mitt svek (att dra till sköldpaddsparadiset utan honom) genom att totalignorera mig. Skall muta den bittra lilla mannen med vindruvor imorgon. Tillbringar resterande kvällen med att äta skumtomtar och lussekatter, smakorgasm! Och försöka få ordning på mitt rum som blivit lagerlokal. Sedan sova. Och mitt svenska uttal låter numera precis som "English for beginners". Ogillas starkt.

(foto: Albion)

Battlestar

Hittade en liten manet i vattentanken imorse. Gjorde mig sådär lycklig.

Kroppsorigami// "this is a life story, so there's no klimax"

Firade Ls födelsedag med partyhattar och allsång. Jag och R pratar dessvärre inte med varandra sen vårt storbråk, orsak behöver inte nämnas annat än en massa missförstånd gjorde så att grytan bubblade över. Det i samband med alkohol blev inte den bästa kombinationen. Att herrn dessutom ska tuta iväg till Tokyo gör inte saken bättre, hatar att vara osams när man skiljs åt.
Planerat lite Korea-resa, London-resa (sigh) och eventuella Rom-resan på februarilovet. Känns som jag pressar in alldeles för mycket på för lite tid, som att jag inte kommer hinna med alla jag vill träffa när jag kommer hem. Och sådär lagom besserwisser att säga till vilka som får/kan hälsa på och inte under jullovet, medan de andra får VÄNTA tills nästa lov. Gah. Och är så rastlös att jag blir lite rädd för mig själv. Gjort fem teckningar på raken, något som aldrig händer annars och sitter ändå och pillar på stolsbenet för att jag inte vet vad jag ska göra av händerna. Chill liksom. Lägg ankare någonstans. Men inte.
Har postit-lappar på bokhyllan för hur många dagar det är kvar och Chet Baker i bakgrunden.
Det hjälper.

(foto: Logan & David)

Morgonfrilla//Broken Hearted Hoover Fixer Sucker Guy "All you want to do is make stains on a canvas with paint, let's compromise.""

Blev så trött på att försöka ladda upp de tecknade bilderna fast det inte gick, så skiter nu i det tills jag kommit hem och bredbandsbolaget äntligen kan omfamna min överansträngda internetuppkoppling. Firar att det är fredag med Prince Charming kakor och koreansk dubhouse. Något annat jag alltid brukar göra när jag är helt själv är att sätta på en (ofta jättedålig) spellista på högsta volym och dansa omkring. Vilket är något jag ALDRIG, nevah, mios dios osv, skulle göra om det fanns någon annan i rummet. Det där med självdistans har jag inget problem med, men kan bara dampa ur totalt om väggarna ekar tomma. Har dock hänt rätt ofta att jag missbedömt situationen och upptäckt en och annan gapande person sitta på sängkanten, som jag glömt bort att de varit där. Like today. Solemn expression for the rest of the night, tror jag.
Och kakor.
Annat tips för er som råkat missa Once, soundtracket är galet fint. Framförallt minibegåvningen Marketa Irglovas The Hill/If you want me.

Creatures of the heart//"Je l'ai composé spécialement pour toi"

Snålt skrivande här beror på att en massa invitationer till andra trevliga tillhåll har poppat upp. Sitter och glor lyckligt på mail efter mail som trillar in i inkorgen, allt från Lookbook till Google Wave. Och trots kebnekaiset av skolarbete (13 kapitel att repetera, ze challenge!) vinglar jag omkring i rummet, från sängen, till datorn, till sängen igen, utan att ens ge bokhögen en nedvärderande blick. Lite upprörd också eftersom det tar sådan tid att ladda upp bilder, har bland annat gjort en feftig serie om helgens äventyr (som ej borde tas med någon större seriousness), och återupptagit djurhuvudsporträtten. Skriver även väldigt mycket brev på sista tiden, som förhoppningsvis kommer anlända till Sverige innan jul. If not, och det blir som förra gången att de levereras ett halvår senare, kommer det garanterat bli molotov coctails genom fönstren på alla postkontor. Våld hjälper ju alltid.
Om exakt en vecka och 1 1/2 timme landar mitt plan i svenskeland. Kommer bli maxat. Längtar!
(foto: Marcess)

Slutaren på en analog klocka //"Oh that's when you know you've found somebody special. When you can just shut the fuck up for a minute and comfortably enjoy the silence."

Latest inhandling av film.
Från vänster (om ni av någon anledning inte känner igen dem): The Happening, (500) Days of Summer (varför jag köpte den? vene), 3:10 to Yuma, Gamer, Wanted, My Own Private Idaho, I'm Not There, Yatterman, KakuRenbo och Memento.
Kan även tillägga att allt kostade omkring 60 spänn. Sa jag att jag gillar Kina? Ajo.

Vattenmassor//"But for some reason they have grown soft and out of focus. Nondescript faces."


Var på Shanghais största biograf aka IMAX för att se 2012. Åts nästan upp av folkvimlet.  Man vet inte vad folkmassor är förrän man åker till Shanghais innerstad. Vi åkte rulltrappor i 10 våningar, hamnade plötsligt på ett gym, ganska proppat av halvnakna män och vi blev totalgenerade när en väldigt avklädd äldre herre bestämde sig för att råklia sina nedre regioner vilt stirrandes på oss. Hittade affärer som sålde allt ifrån Beard Papa's Cream Puffs till städrobotar, enorma temabyggda tårtor, julgransbelysningar, cupcakes och kläder kläder kläder. Glömde middag och det fanns alltför mycket att se överallt så vi blev försenade. Fick sitta på ganska udda platser i den gigantiska grottan till biograf, beväpnade med Skittles och för stora halsdukar. Filmen i sig var väl sådär, men surround-ljudet gjorde den galet mäktig. Paret bakom oss började ge ifrån sig små panikljud när flodvågorna mullrade sig allt närmare skärmen och tjejen bredvid mig gömde huvudet i sin snubbes knä när vattnet slet sönder och "tuggade" i sig en hel stad i takt med att befolkningens skrik dog ut. Must admit I was completely fashinated.
(foto: Anna Flemmert och Corey Arnold)